Tuesday, April 2, 2013

Rememper the titans (2000)

Το 1971, με ομοσπονδιακή διαταγή, ένα σχολείο με μαύρους μαθητές και ένα με λευκούς ενώθηκαν στη Βιρτζίνια. Η ομάδα ποδοσφαίρου του νέου σχολείου αποτελείται για πρώτη φορά από μεικτούς παίκτες και οι δύο προπονητές τους, ο έγχρωμος Herman Boone (Denzel Washington) και ο λευκός Bill Yoast (Will Patton) πρέπει να καταφέρουν το μεγάλο άθλο. Να πείσουν τόσο τους λευκούς όσο και τους μαύρους αθλητές τους ότι δεν υπάρχουν διαφορές χρωμάτων για να οδηγήσουν ενωμένοι την ομάδα του σχολείου τους στη νίκη.
Στον Αμερικάνικο κινηματογράφο έχουν γυριστεί πολλές ταινίες με θέμα το αμερικάνικο ποδόσφαιρο, ένα σκληρό σπορ και γι αυτό το λόγο ιδιαίτερα ενδιαφέρον για τους θεατές του κινηματογράφου. Πολλές ταινίες έχουν γυριστεί όμως έχοντας ως βασική υπόθεση και το φυλετικό ρατσισμό λευκών και μαύρων. Η ταινία "Remember the Titans" συνδυάζει και τα δύο θέματα. Η υπόθεσή της έχει να κάνει τόσο με το ποδόσφαιρο όσο και με το ρατσισμό.
Η ταινία βγήκε στις αμερικάνικες αίθουσες τον Σεπτέμβριο του 2000 και κατάφερε να σταματήσει την κατρακύλα των εισιτηρίων που παρουσίαζε ο μήνας εκείνος, ο οποίος ήταν ένας από τους χειρότερους μήνες της ιστορίας του κινηματογράφου. Οι σωστοί χαρακτήρες της, το ενδιαφέρον σενάριο, η έλλειψη ακροτήτων, κάνουν την ταινία να παρουσιάζει μεγάλη κινητικότητα ακόμα και σήμερα στις ενοικιάσεις των Βιντεοκλάμπ, ενώ σε πολλά από αυτά φιγουράρει ακόμα στη θέση των προτεινόμενων ταινιών. Στα θετικά της ταινίας η μουσική του Trevor Rabin που κατορθώνει να κάνει πιο προσιτό το αμερικάνικο ποδόσφαιρο στο ευρύ κοινό με τις σωστές αλλαγές του κατά τη διάρκεια των σκηνών του παιχνιδιού.
Ένα έργο, λοιπόν, που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια και καταφέρνει να μην κουράζει με τη σκληρότητα του θέματός του, ούτε όμως να χαλάει τη διάθεση με την «γλυκιά» πραγματικότητα που παρουσιάζει. Ένας έργο με άξιους ηθοποιούς και ένα σενάριο που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον. Αυτά είναι τα θετικά του στοιχεία, που παίρνουν ταυτόχρονα τη θέση των ελαφρυντικών στις κατηγορίες που μπορεί να υπάρξουν για το ρεαλισμό της προσπάθειας. Απλά απολαύστε την ταινία με ανοιχτή καρδιά.
Σκηνοθέτης: Boaz Yakin
Παιζουν:
Denzel Washington ... Coach Herman Boone
Will Patton ... Coach Bill Yoast
Wood Harris ... Julius Campbell
Ryan Hurst ... Gerry Bertier
Donald Faison ... Petey Jones
Craig Kirkwood ... Jerry 'Rev' Harris
Διαρκεια: 113 min
Είδος: Biography | Drama | Spor
Μέγεθος: 700 MB
Trailer: http://youtu.be/7Itqiy2N6Uo


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΕΔΩ

No comments:

Post a Comment